No items in cart

სურსათის უვნებლობა და ხარისხი კვების ობიექტებში

  • 172
  • ბოლო განახლება May 01, 2024

კურსის შესახებ

პროგრამის მიზანია, მსმენელს შეასწავლოს სურსათის უვნებლობა, საქონლის სახეები, კლასიფიკაცია, ასორტიმენტი, პროდუქციის რაოდენობრივი და ხარისხობრივი შეფასება, მიკროორგანიზმების კლასიფიკაცია და მათგან გამოწვეული დაავადებები;  შტრიხკოდის და ანოტაციის წაკითხვა, საკვების მომზადება-დასაწყობება-შენახვა-მომზადების პროცესი, პერსონალის ჰიგიენისა და ქცევის წესები, სარეცხი და სადეზინფექციო საშუალებები,  მათი თანმხლები ინსტრუქციები,  რეცხვა-დეზინფექცის წესები, მავნებლების კონტროლი.   

 

პროგრამაში ისწავლება:

სურსათის უვნებლობის მნიშვნელობა სასურსათო ჯაჭვში;

სურსათის უვნებლობასთან დაკავშირებული საფრთხეები: ბიოლოგიური, ქიმიური, ფიზიკური  საფრთხეები;

სასურსათო პროდუქტების კლასიფიკაცია, სასურსათო პროდუქტების ბიოქიმიური შემადგენლობისა და ენერგეტიკული ღირებულების განსაზღვრის წესი;

საქონელი, საქონლის სახეები, კლასიფიკაცია, ასორტიმენტი;

სავაჭრო დარბაზში საქონლის განლაგების ტექნოლოგია, მერჩენდაიზინგის არსი და ძირითადი პრინციპები. პროდუქციის განლაგების ტიპები;

პროდუქციის  ხარისხობრივი მიღების წესი, პროდუქციის რაოდენობრივი და ხარისხობრივი შეფასების წესი; 

შტრიხკოდის კითხვის წესი, შტრიხკოდის ფუნქციები და  ტიპები;

ანოტაციის კითხვის წესი, მაღალი რისკის შემცველი პროდუქტები და მათი შენახვის წესები. ალერგენი, კვებითი მოწამვლის გამომწვები ფაქტორები;

მომსახურე პერსონალის ჰიგიენა და ქცევის წესები, ბაქტერიები და სურსათის უვნებლობა. ბაქტერიების გამრავლების დრო და ტემპერატურა, სახიფათო ტემპერატურული ზონა;

მიკროორგანიზმების კლასიფიკაცია და მათგან გამოწვეული დაავადებები;  საკვების დაბინძურების თავიდან ასაცილებლად პირადი ჰიგიენის ზომები;

საკვების  მომზადება-დასაწყობება- შენახვა- მომზადების პროცესი;

მალფუჭებადი პროდუქტების შენახვის პირობები და ვადები, სერთიფიკატი, ხარისხის დამადასტურებელი დოკუმენტაცია;

ხუთი გასაღების პრინციპი, სურსათის სათანადო თერმული დამუშავება, სურსათის შენახვა სათანადო ტემპერატურის პირობებში, უვნებელი წყლის და ნედლეულის გამოყენება;

სარეცხი და სადეზინფექციო საშუალებები,  მათი თანმხლები ინსტრუქციები,  რეცხვა-დეზინფექციის წესი, მავნებლების კონტროლის წესი;   

სასურსათო პროდუქტების კლასიფიკაციის გამოყენება;

სასურსათო პროდუქტების ბიოქიმიური შემადგენლობისა და ენერგეტიკული ღირებულების განსაზღვრა;

სამუშაო გარემოს ორგანიზება სავაჭრო ობიექტებში;

სავაჭრო დარბაზში საქონლის განლაგება;

პროდუქციის ხარისხობრივი მიღება, პროდუქციის რაოდენობრივი და ხარისხობრივი შეფასება. პროდუქციის სასაქონლო სახის, ვარგისიანობის ვადების  და გამოყენების  წესების კონტროლი;


​გამოყენებული მეთოდები:

პროგრამის სწავლებისას გამოიყენება თეორიული და პრაქტიკული სწავლების ფორმატი, პრაქტიკული უნარების გამომუშავებით, ადგილზე დასწრებით.


პროგრამაზე დაშვების წინაპირობა:

მინიმალური ასაკი 18 წელი;

ქალაქ თბილისში რეგისტრაცია;


პროგრამაზე მოხვედრის ეტაპები:

ონლაინ რეგისტრაცია;

დოკუმენტაციის გადარჩევა;

გასაუბრება;


სწავლის დაწყების თარიღი: 2024 წლის 13 მაისი;


სწავლების ვადა: 1 თვე, კვირაში 2 დღე;


დასაქმების სფერო: სასურსათო ობიექტები;